שבועות: עוגת גבינה שמנת קלאסית
- מתאים ל: 12 מנות
- זמן הכנה: שעתיים
- רמת מיומנות: קשה
תיאור המתכון
באדיבות השף קונדיטור ברי סייג מטאטי לחם לבנפייבר
מרכיבים
- לטבעת אפייה בקוטר 24 ס"מ, גובה 5 ס"מ:
- לבצק:
- 100 ג' אבקת סוכר
- 220 ג' חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 310 ג' קמח לבן
- 10 ג' מלח
- 30 ג' תמצית ווניל איכותית
- 2 חלמונים (35 ג')
- לקרם הגבינה:
- 300 ג' גבינה 9% של "תנובה"
- 320 ג' גבינת שמנת 30% של "גד"
- 3 ביצים מס' 2 (165 ג' ביצים)
- 2 חלמונים (35 ג')
- 500 ג' יוגורט (2.5 חב') "תנובה"
- 245 ג' סוכר
- גרדה מלימון אחד
- 15 ג' תמצית ווניל
- 8 ג' מלח
- 25 ג' קמח
- 3 כפות בנפייבר
- 25 ג' קונפלור
- לציפוי השמנת:
- 400 ג' שמנת חמוצה (2 קופסאות)
- 100 ג' אבקת סוכר
- 10 ג' תמצית ווניל
אופן ההכנה
הכנת הבצק:
1. לערבב במג'ימיקס את החמאה, הקמח, המלח ואבקת הסוכר – עד שמתקבלת תערובת של פירורים.
2. להוסיף בבת אחת את החלמונים והווניל עד שמתקבל בצק אחיד במרקם רך מאוד.
(צריך להקפיד לא לערבב את הבצק יתר על המידה, הוא מאבד מהפריכות שלו ומתפרק בעת הרידוד).
3. ברגע שהבצק אחיד להוציא לקערה ולעטוף בניילון נצמד.
4. להכניס למקרר לשעה לפחות (ניתן להשאיר את הבצק מכוסה עד 4 ימים במקרר).
5. לאחר כשעה להוציא את הבצק ולרדד אותו לעיגול מעט יותר גדול מקוטר התבנית.
6. עובי הבצק צריך להיות 3 מ"מ.
7. להעביר לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, לחורר את פני הבצק חורים בעזרת מזלג.
8. לאפות בחום 16 מעלות, במשך 14 דקות (בתנורים חמים יש להוריד את הטמפרטורה ב- 10 מעלות).
9. הבצק צריך להיות אפוי, אבל בצבע חיוור.
10. להוציא את הבצק מהתנור, להניח עליו את טבעת האפייה, בעוד הבצק חם ללחוץ חזק על טבעת האפייה, ולקרוץ ממנו עיגול עד שמתקבל עיגול בקוטר התבנית.
אופן הכנת קרם הגבינה:
1. מערבבים בקערה גדולה ביצים, ווניל ויוגורט עד שחלק. מוסיפים את הגבינות, סוכר מלח ולימון.
2. מערבבים, ולבסוף מוסיפים את הקמח, בנפייבר והקורנפלור.
3. מוודאים שהקרם חלק (בלי גושים), יוצקים אותו על תחתית העוגה ומכניסים לתנור, שחומם מראש, ל- 140 מעלות.
4. אופים 35 דקות, ומורידים את חום התנור ל- 120 מעלות לעוד 25 דקות.
5. מוודאים שהעוגה מוכנה ע"י הזזת התבנית, המרקם באמצע צריך להיות רוטט (כמו ג'לי).
6. מוציאים מהתנור ולהמתין 15 דקות.
7. בינתיים, מערבבים את כל חומרי הציפוי ערבוב עדין (אין להכניס אוויר לציפוי).
8. יוצקים את הציפוי על מרכז העוגה ומכניסים לתנור חם וכבוי למשך 10 דקות.
9. מוציאים את העוגה ומקררים למשך הלילה.
הערות
העוגה נשמרת במיטבה 3 ימים במקרר.
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
המתכון באדיבות
|
קונדיטוריית לחם טאטי
דרך השלום 53, גבעתיים
הצג טלפון
03-5739526
|