קלחוני תירס בחמאה וקרמל
תיאור המתכון
באדיבות סנפרוסט
מרכיבים
- 1 חבילה קלחוני תירס מוקפאים "סנפרוסט"
- יש לחשב קלחון לכל סועד
- לכל קלחון:
- 1 כפית חמאה או מרגרינה
- 1 כפית סוכר חום
- קורט מלח
- מים רותחים בכמות שתכסה את הקלחון
אופן ההכנה
אופן ההכנה - במחבת:
1. שמים את הקלחונים במחבת גדולה או בווק, יוצקים עליהם את המים ומאדים עם מכסה כ-3 דקות. שופכים את מי הבישול.
2. מוסיפים למחבת את החמאה, את הסוכר ואת המלח ומאדים יחד תוך כדי ערבוב כ-10 דקות, עד שהקלחונים זהובים ויפים.
אופן ההכנה - על הגריל:
1. חותכים ריבועי רדיד אלומיניום בגודל שיאפשר עטיפה נוחה של כל קלחון. ממיסים את החמאה או את המרגרינה עם הסוכר החום (בלי לחרוך) ועם המלח.
2. מניחים את הקלחון באמצע ריבוע רדיד האלומיניום ומורחים עליו את תערובת הסוכר. עוטפים היטב.
3. מניחים על אסכלה חמה כ-10 דקות. הופכים פעם לפעם.
טיפ: אפשר למרוח את קלחוני התירס לפני הצלייה באסכלה בכל רוטב ברביקיו שרוצים. מומלץ רוטב ברביקיו מעושן.