רביולי תרד במילוי ירקות אורגניים, קרם אספרגוס ומוסר ים צלוי
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות איציק ברק מזרחי, שף מלון מצודת דוד
מרכיבים
- 8 אספרגוס, 2 ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך לקוביות, 1 בצל שאלוט קלוף קצוץ, 2 גזר אורגני, 2 קישוא אורגני, 1 חציל אורגני, 1 בצל קטן קצוץ, 2 יחידות פילה מוסר (כל יחידה 120 גרם), 2 כפות שמן זית, 4 עלי טרגון. חומרי גלם לבצק רביולי: 2 חלמונים מביצי חופש, חצי כוס קמח לבן לפסטה, רבע כוס קמח דורום לפסטה, 2 כפיות שמן זית, חצי חבילת תרד טחון, מלח ופלפל, רבע ליטר ציר ירקות, שמן זית
אופן ההכנה
חותכים ¾ מהירקות האורגניים ובצל השאלוט לקוביות קטנות ומטגנים במחבת על אש קטנה עד להתרככות. מתבלים במלח ובפלפל ומוסיפים את הטרגון. את יתר הירקות האורגניים חותכים לקוביות ומאדים במים רותחים. את הדגים מתבלים במלח ובפלפל וצולים במחבת עם מעט שמן זית, כדקה לכל צד. חוצים את הדגים לאורכם וחותכים כל חצי ל-3 חתיכות (כל דג 6 חתיכות).
הכנת הרביולי: טורפים את החלמונים בקערה, מוסיפים את הקמח והתרד הטחון. מוסיפים שמן זית, מלח, פלפל ולשים עד ליצירת בצק גמיש. נותנים לבצק לנוח במשך חצי שעה. לאחר המנוחה מרדדים את הבצק לדף דק וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 3 ס"מ. ממלאים במילוי הירקות כשאת הדפנות מורחים במעט מים ומהדקים. את הרביולי מכניסים לתוך מים רותחים עם מלח ומוציאים לקערה לאחר התרככות (כשתי דקות). בוזקים שמן זית, מלח ופלפל.
הכנת קרם האספרגוס: מאדים את האספרגוס עם חצי כפית שמן זית, בצל קצוץ וארטישוק ירושלמי. מוסיפים ציר ירקות, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש, טוחנים ומעבירים דרך מסננת.
הרכבת המנה: מניחים 2 רביולי בצלחת ולצדם מניחים את הדג, בוזקים את קרם האספרגוס ומניחים את קוביות הירקות האורגניים המאודים.