שבועות: סלט עגבניות, בצל סגול כבוש ומוצרלה בייבי
- מתאים ל: 6-4 מנות מנות
- זמן הכנה: 20 דק'
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
סלט הקפרזה האיטלקי מקבל חיזוק של פלפל ירוק חריף ובצל סגול שנכבש קלות בשמן זית, חומץ, מלח וסוכר. נוזלי הכבישה משמשים גם כרוטב לסלט.
מרכיבים
- לבצל הכבוש:
- 1 בצל סגול בינוני, חצוי ופרוס דק
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות חומץ רגיל
- 1 כפית מלח
- 1 כפית סוכר
- לסלט:
- 600 גרם עגבניות שרי, חצויות
- 1 קופסה (150 גרם) מוצרלה בייבי גד, מסוננים היטב
- 1-1/2 פלפל ירוק חריף, פרוס לעיגולים דקים
- 8 עלי בזיליקום, פרוסים לרצועות דקות
- מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
מערבבים בקערה גדולה שמן זית, חומץ, מלח וסוכר.
מוסיפים בצל סגול ומערבבים. משהים כ 20 דקות. מומלץ לערבב מדי פעם עד שהבצל מתרכך ומגיר נוזלים.
מוסיפים לקערה את שאר החומרים ומערבבים. טועמים
ומתקנים תיבול.