עצמאות: רוטב טריאקי לפרגית, כנפיים או פילה סלמון על האש
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
"חג המנגל", יום העצמאות 65 של מדינת ישראל, קרב ובא... גיא סיג, שף מלון קראון פלזה אילת, מתכבד להגיש מתכון קליל ומהיר להכנה שמשדרג את המנה.
מרכיבים
- 1 בצל סגול
- 3 שום קלוף
- 1 כוס רוטב סויה
- 3 כוסות יין לבן
- 1 ג'ינג'ר טרי
- מעט טימין טרי
- 5 כפות סוכר
אופן ההכנה
לקצוץ את הבצל, השום והג'ינג'ר בבלנדר.
להמיס חמאה או מחמאה ולטגן את הבצל, השום והג'נג'ר עד לצבע זהב.
להוסיף את הסוכר, היין והסויה ולהמשיך בבישול איטי למשך כ- 30 דקות. בסוף להוסיף את הטימין.
לסנן ולקרר את הרוטב.
להשרות את הפרגית, הכנפיים או דג הסלמון במשך כ-12 שעות לפחות.
טיפ: לפני הצלייה של הפרגית על האש כדאי לפני לצרוב על המחבת.
כנ"ל לגבי דג הסלמון, עדיף להכין בתנור.