מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

קציצות כרישה

קציצות כרישה

תיאור המתכון

קציצות כרישה (פורה) של סבתא קלרה- מתכון של עילית בן דן

מרכיבים

אופן ההכנה


1. מנקים את הפורה (על ידי חיתוך לאורך, פתיחה לרוחב ושטיפה יסודית בין העלים). חותכים לפרוסות ומבשלים במי מלח כ-10 דקות, עד שהכרישה מתרככת מעט אך לא יותר מידי. מסננים וסוחטים להוצאת נוזלים מיותרים.
2. טוחנים בשלבים את כל המרכיבים בבלנדר. במידה והבלילה דלילה ניתן להוסיף מעט פירורי לחם.
3. יוצרים מהבלילה עיגולים שטוחים ודקים ומטגנים בשמן חם. מוציאים ומעבירים לצלחת מכוסה בנייר סופג.

.

הערות

כמנהג הבולגרים מומלץ להוסיף לימון בזמן האכילה. שילוב בלקני מעניין נוסף הוא בהגשה לצד ציזיקי בטמפרטורת החדר