מתכון לפסח: פלפל ממולא (לאוכלי קטניות)
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה: שעתיים
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות גלית אלדרוטי, הדיאטנית הראשית של חברת דיאטה קלאב.
מרכיבים
- 6 פלפלים ירוקים
- 1 כוס אורז מבושל
- 2 בצלים קצוצים
- 1/2 ק"ג בשר הודו טחון
- מלח, פלפל
- 1 כף אבקת מרק בטעם עוף
- 1 כף רסק עגבניות
- לרוטב:
- 1 קופסה קטנה של רסק עגבניות
- 1 כוס מים
- 1 בצל קצוץ
- 1 כף פטרוזיליה קצוצה
- 1 כף רוטב סויה
- תרסיס שמן
אופן ההכנה
שוטפים את הפלפלים, חותכים את החלק העליון ומרוקנים את הגרעינים. מרססים תרסיס שמן במחבת גדולה ומחממים. מאדים בצל אחד. כשמזהיב, מוסיפים את הבשר הטחון ומבשלים תוך כדי ערבוב בעזרת כף עץ, כדי להפריד את הבשר ושלא ייווצרו גושים.
מתבלים לפי הטעם. כאשר הבשר מבושל, מסירים מהאש.
מאדים בצל קצוץ נוסף, מוסיפים לו את האורז המבושל, מתבלים במלח, פלפל, אבקת מרק וכף רסק עגבניות. מערבבים היטב, מוסיפים את הבשר ומערבבים שוב. ממלאים את הפלפלים. מניחים את הפלפלים על תבנית אפייה, כשהפתח כלפי מעלה.
הכנת הרוטב: מדללים קופסת רסק עגבניות בכוס מים, מוסיפים בצל, פטרוזיליה וסויה. מערבבים. יוצקים על הפלפלים. מחממים תנור ואופים את הפלפלים. כאשר מוכן, מוציאים מהתנור, ומכסים עד שיתקררו מעט.
- מתאים להגשה לילדים
- דיאטטי
- כשר