מתכון לפסח: מוס קיווי
- מתאים ל: 5 מנות
- זמן הכנה: חצי שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות גלית אלדרוטי, הדיאטנית הראשית של חברת דיאטה קלאב.
מרכיבים
- 1/2 כף ג'לטין נטול טעם
- 1/2 כוס מים פושרים
- ממתיק מלאכותי לפי הטעם
- כף מיץ לימון
- 1/2 ק"ג קיווי קלוף ומרוסק
- 2 חלבונים
- 5 תותים יפים
אופן ההכנה
שמים בסיר קטן את המים, זורים עליהם את הג'לטין, בוחשים ומחממים על אש נמוכה עד שיימס. מסירים מהאש, מוסיפים את הממתיק, מיץ הלימון והקיווי המרוסק. מערבבים ומקררים עד שהתערובת תתחיל להקריש. מקציפים את החלבונים לקצף נוקשה, מקפלים בעדינות לתערובת הקיווי, מחלקים את התערובת ל- 5 קעריות אישיות ומקשטים בתות.
- מתאים להגשה לילדים
- דיאטטי
- צמחוני
- כשר