מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

מתכון לפסח: גפילטע פיש

מתכון לפסח: גפילטע פיש

תיאור המתכון

באדיבות גלית אלדרוטי, הדיאטנית הראשית של חברת דיאטה קלאב.

מרכיבים

אופן ההכנה

מערבבים יחד את הדג, הבצלים הקצוצים, הביצים, הסודה והתבלינים. מוסיפים קמח מצות. ממתינים כ- 10 דקות עד שהתערובת תסמיך.
שוטפים היטב את הבצלים עם הקליפה, מסירים את הקליפות ומניחים אותן בסיר בישול גדול. מוסיפים 1.5 כוס מים. חותכים את הבצלים לפרוסות, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים לסיר.
מכסים את הסיר ומבשלים במשך 1/2 שעה על אש קטנה. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומביאים לרתיחה נוספת.
מרטיבים את הידיים במים קרים ומכינים קציצות מהדג. מכניסים את הקציצות לסיר מבלי לצופף אותן, ממשיכים לבשל על אש קטנה כשהסיר מכוסה במשך שעה וחצי. במידה וחסרים מים, ניתן להוסיף בהדרגה מהצדדים כדי שהקציצות לא תתפוררנה.