מגדלוני אבטיח עם גבינה בולגרית וטפנד אגוזים
- מתאים ל: (4-6 סועדים) מנות
- זמן הכנה: 20 דק'
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מנת ביניים קייצית שיכולה לשמש גם לארוח בקוקטייל או כמנה אחרונה. באדיבות חברת ''פרתם- אירועים והדרכות קולינריות על ידי שף הידיי עפאים
מרכיבים
- חצי אבטיח אדום מתוק ללא גרעינים.
- 400 גר' גבינה בולגרית של ''גד'' (היא רכה ואינה מתפוררת).
- לטפנד
- כוס זיתים שחורים מצומקים במלח, מגולענים.
- ½ כוס מיני אגוזים שונים (צנוברים, פיסטוקים קלופים, אגוזי-מלך, פקאנים, גרעיני דלעת וכד').
- 4 שיני שום קלופות.
- ½ כוס עלי נענע ובזיליקום קצוצים.
- ½ כוס שמן זית
- מיץ מחצי לימון
- מלח, פלפל שחור גרוס.
אופן ההכנה
1.מכניסים את כל חומרי הטפנד למעט השמן והלימון למעבד מזון בעל להב פלדה ומפעילים בפולסים קצרים עד לקיצוץ וערבוב (לא להפוך למשחה).
2. מוסיפים את שמן הזית באיטיות תוך כדי ערבוב עד שהטפנד מקבל מרקם משחתי. מוסיפים את מיץ הלימון, מלח ופלפל לפי הטעם.
3. בעזרת חותכן או פורמה אחרת, חותכים עיגולים מהאבטיח והגבינה. מסדרים את הפרוסות זו על גבי זו לסרוגין ומורחים מלמעלה טפנד.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר