מתכון לפסח: קבבוני טונה וסלט שורשים
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: חצי שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות סטארקיסט טונה
מרכיבים
- לקבב:
- 2 קופסאות (320 גרם סה"כ) טונה סטארקיסט בשמן, מסוננת
- 2 כפות קמח מצה
- 1 פלפל אדום קטן, חתוך לקוביות קטנות
- 1 כף פטרוזיליה קצוצה
- 2 חלמונים
- מלח ופלפל
- 2 כפות שמן לטיגון
- לסלט:
- 1 לפת בינונית, קלופה
- 1 סלק בינוני, קלוף
- 1 גזר, קלוף
- 2 קישואים
- 200 גרם גבינת קשקבל, בגוש
- לוויניגרט:
- מיץ מתפוז אחד
- 1 כף דבש
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/4 כוס שמן קנולה
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
הקבב: מערבבים את כל מרכיבי הקבב למעט השמן, בקערה. צרים קבבים קטנים באורך של כ– 4 ס"מ. מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את הקבבים כ-2 דקות מכל צד (4 צדדים). מניחים על נייר סופג.
הסלט: חותכים את כל השורשים למקלות דקים וארוכים. מגלפים את הקשקבל לרצועות בעזרת קולפן ירקות.
הוויניגרט: במעבד מזון או מערבל ידני מערבבים יחד את כל המרכיבים.
מסדרים את ירקות השורש והגבינה בקערה גדולה, יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים. מגישים מיד לצד הקבבים.