מתכון לפסח: גלילות קישוא במלית סלט טונה וגבינת ריקוטה
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: חצי שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
באדיבות סטארקיסט טונה
מרכיבים
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 קישואים- חתוכים לאורך לפרוסות דקות
- מלח ופלפל לבן
- 1 קופסא (160 גרם) טונה סטארקיסט עם לימון
- 100 גרם גבינת ריקוטה או גבינת אורדה או כל סוג גבינה לבנה חצי קשה
- 1/4 כוס נבטי חמנייה או מיקרו עלים
אופן ההכנה
1. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה ומטגנים את פרוסות הקישואים כ- 2 דקות מכל צד עד הזהבה. מתבלים במלח ובפלפל. מוציאם מהמחבת ומצננים לגמרי.
2. מסננים מעט את הטונה. מפוררים מעט את הגבינה. מערבבים את הגבינה והטונה היטב.
3. מניחים כף מהמלית בצד אחד של פרוסת הקישוא יחד עם מעט נבטי חמנייה ומגלגלים. סוגרים בעזרת קיסם או שיפוד קטן. חוזרים על סדר הפעולות בכל פרוסות הקישואים ומגישים.
* אם לא מגישים מיד, מומלץ לשמור במקרר עד להגשה.