מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכונים מיוחדים> מתכון לפסח: מצות במילוי קרם אגוזים בציפוי פריך לצד גאנש שוקולד חם

מתכון לפסח: מצות במילוי קרם אגוזים בציפוי פריך לצד גאנש שוקולד חם

מתכון לפסח: מצות במילוי קרם אגוזים בציפוי פריך לצד גאנש שוקולד חם

תיאור המתכון

מתכון של אורן ירושלמי, השף הראשי של מסעדת סקאלה במלון היוקרה מצודת דוד בירושלים

מרכיבים

אופן ההכנה

מרטיבים מעט את המצות, חותכים בזהירות רצועות ברוחב של 2 ס"מ (כמו סרגל של 12-15 ס"מ), ממשיכים באותו האופן עם שאר המצות ומסדרים אותן בזוגות.
בכל זוג מצות מורחים על אחת הרצועות ממרח אגוזים בשכבה אחידה, מפזרים על צד המרוח את אגוזי הלוז הכתושים וסוגרים מעל עם הרצועה הנוספת (יוצרים סנדוויץ'). ממשיכים כך עם שאר המצות.
לאחר מכן מפדרים היטב עם קורנפלור, נפטרים מהעודפים, ממשיכים לתערובת הביצים הטרופות ולאחר מכן פירורי מצה.
לאחר שסיימנו את מלאכת הציפוי, מחממים את השמן הקנולה בסיר, במקביל ממיסים בסיר כפול עם מים מעל להבה נמוכה את השוקולד והחלב. חוזרים לשמן כשהוא רותח אך לא יותר מדי, מטגנים את המצות המצופות לגוון זהוב בהיר, לאחר הטיגון מעבירים לצלחת עם בד ספיגה.
מסדרים את המצות המטוגנות בצלחת הגשה, מפזרים אבקת סוכר בעזרת המסננת, מערבבים היטב את השוקולד המומס עם החלב, מעבירים לכלי הגשה קטן ועמוק ומגישים יחדיו.

המתכון באדיבות
מסעדת סקאלה המלך דוד 7, מלון מצודת דוד, ירושלים הצג טלפון