מתכון לפסח: מצות במילוי קרם אגוזים בציפוי פריך לצד גאנש שוקולד חם
- מתאים ל: 2 מנות
- זמן הכנה: חצי שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מתכון של אורן ירושלמי, השף הראשי של מסעדת סקאלה במלון היוקרה מצודת דוד בירושלים
מרכיבים
- 4 יח' מצות רגילות ושלמות
- ממרח אגוזים איכותי (לפי הצורך)
- 1/4 כוס אגוזי לוז קלויים כתושים דק
- 1 כוס קורנפלור
- 2 ביצים טרופות עם כף מים קרים
- 1/4 כוס א.סוכר + מסננת קטנה דקה
- 200 גרם שוקולד 55% מריר איכותי
- 30 גרם חלב
- 1 ליטר שמן קנולה לטיגון
- סיר קטן ורחב
- 1 כף גדולה ומחוררת
אופן ההכנה
מרטיבים מעט את המצות, חותכים בזהירות רצועות ברוחב של 2 ס"מ (כמו סרגל של 12-15 ס"מ), ממשיכים באותו האופן עם שאר המצות ומסדרים אותן בזוגות.
בכל זוג מצות מורחים על אחת הרצועות ממרח אגוזים בשכבה אחידה, מפזרים על צד המרוח את אגוזי הלוז הכתושים וסוגרים מעל עם הרצועה הנוספת (יוצרים סנדוויץ'). ממשיכים כך עם שאר המצות.
לאחר מכן מפדרים היטב עם קורנפלור, נפטרים מהעודפים, ממשיכים לתערובת הביצים הטרופות ולאחר מכן פירורי מצה.
לאחר שסיימנו את מלאכת הציפוי, מחממים את השמן הקנולה בסיר, במקביל ממיסים בסיר כפול עם מים מעל להבה נמוכה את השוקולד והחלב. חוזרים לשמן כשהוא רותח אך לא יותר מדי, מטגנים את המצות המצופות לגוון זהוב בהיר, לאחר הטיגון מעבירים לצלחת עם בד ספיגה.
מסדרים את המצות המטוגנות בצלחת הגשה, מפזרים אבקת סוכר בעזרת המסננת, מערבבים היטב את השוקולד המומס עם החלב, מעבירים לכלי הגשה קטן ועמוק ומגישים יחדיו.
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
המתכון באדיבות
|
מסעדת סקאלה
המלך דוד 7, מלון מצודת דוד, ירושלים
הצג טלפון
053-8095546
|