מתכון לפסח: לוקוס על מצע של פולים
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות דנה אלמוסני ל'סנפרוסט'. מנה משובחת וחגיגית, הפול מעשיר את המנה וכל מה שנשאר זה לטבול מצה ברוטב ולהתענג מכל ביס.
מרכיבים
- 1 שקית פול ירוק מוקפא של סנפרוסט (800 גרם)
- 2 קילו דג לוקוס/ בורי/דניס /לברק (פילה ללא עצמות)
- 3 כפות שמן זית
- 10 שיני שום, קצוצות
- 1 כף גדושה פפריקה מתוקה
- 1/2 כף פפריקה חריפה
- 1/2 כפית כמון
- 1 כפית סוכר
- מלח, פלפל שחור
- 1/3 כוס מים
- 800 גרם עגבניות מרוסקות
- 160 גרם רסק עגבניות
אופן ההכנה
1. מטגנים בסיר את השום, מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
2. מוסיפים עגבניות, רסק עגבניות ומים, מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה כ- 20 דקות.
3. מניחים את פרוסות הדג, מפזרים את הפול מעל ומבשלים על להבה נמוכה כ- 15 דקות.