מתכון לפסח: צלעות טלה ברוטב יין מתוק
- מתאים ל: 5 מנות
- זמן הכנה: 45 דקות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות דנה אלמוסני ל'סנפרוסט'
מרכיבים
- 1 שקית לקט לעוף מוקפא סנפרוסט (800 גרם)
- 10 יחידות צלעות טלה
- 3 בצלים, חתוכים לפרוסות
- 1 בקבוק יין אדום ישן נושן
- 1/2 כפית קינמון
- 1 מקל קינמון
- מלח, פלפל שחור
- שמן לטיגון
אופן ההכנה
1. מטגנים את הבצל בסיר כ- 10 דקות עד הזהבה.
2. מוסיפים את לקט הירקות והיין, מתבלים ומביאים לרתיחה.
3. מבשלים כ- 20 דקות על להבה נמוכה.
4. צורבים במחבת את צלעות הטלה כ- 3 דקות מכל צד.
מומלץ להגיש עם תפו"א אפוי או קרם פירה.
טיפ: ניתן לבשל את הצלעות בתוך הרוטב לאחר צריבה במחבת: מבשלים כ-30 דקות ברוטב ללא הירקות, מוסיפים את הירקות ומבשלים 20 דקות נוספות.