מתכון לפסח: אורז בסגנון ספרדי עם ירקות ודג מוסר אפוי
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה: 3/4 שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
ספרד כאן בישראל, ועוד בגרסה כשרה לפסח! מתוך הפקת מתכונים מיוחדת של השף צ'רלי פדידה ממסעדת Olive Leaf, מלון שרתון תל אביב.
מרכיבים
- אורז:
- 3 כוסות אורז מלא ארוך של "סוגת"
- ¾ 6 כוסות מים רותחים
- 3 כפות שמן קנולה או תירס
- מלח ופלפל לפי הטעם
- דג:
- 6 יחידות פילה מוסר
- 3 כפות שמן זית
- 1/3 כפית פפריקה
- 1/3 כפית כמון
- 1/3 כפית כורכום
- 2 יחידות פלפלוני צ'ילי קצוצים
- שן שום קצוצה
- מלח לפי הטעם
- ירקות בסגנון ספרדי:
- 1 פלפל אדום קטן חתוך לקוביות קטנות
- 1 פלפל צהוב קטן חתוך לקוביות קטנות
- 1 פלפל ירוק קטן חתוך לקוביות קטנות
- 1 גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות
- 1 בצל בינוני קלוף וחתוך לקוביות קטנות
- 4 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 3 שיני שום קצוצות
- 6 כפות שמן זית
- כף כמון
- 1/2 כפית כורכום
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
הכנת האורז:
מחממים סיר בעל תחתית עבה, מוסיפים את השמן ומתחילים בטיגון האורז תוך כדי בחישה. כאשר האורז מעט משחים, מוסיפים את המים הרותחים ומלח לפי הטעם. מכסים את הסיר, ולאחר 4 דקות מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים במשך כ-30 דקות. מסירים מהאש ומשאירים את הסיר מכוסה במשך כ- 5 דקות נוספות.
הכנת הירקות:
מחממים מחבת עם שמן זית, וכשהשמן חם מוסיפים בהדרגה את הירקות הקצוצים לפי הסדר הבא: בצל, גזר, שום, פלפלים ולבסוף פטרוזיליה קצוצה. מטגנים יחד עד שהירקות משחימים מעט. מוסיפים את התבלינים ומערבבים עד לאחידות טעמים.
הכנת הדג:
מערבבים בקערה את התבלינים, השמן והשום. בעזרת מברשת מורחים את התערובת על הדגים. מניחים בתבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות למשך 11 דקות. מניחים בצלחת תלולית מן האורז הספרדי ומעליה מניחים את נתח הדג.
התקנת המנה:
מערבבים את הירקות המוכנים עם האורז, טועמים ומתקנים תיבול במלח ופלפל.
המתכון באדיבות
|
מסעדת אוליב ליף
הירקון 115, מלון שרתון תל אביב, תל אביב
הצג טלפון
03-5211224
|