סשימי דג ים תיכון עם רומסקוסקוס
תיאור המתכון
באדיבות שף יהונתן בורוביץ', קפה 48
מרכיבים
- מצרכים לרומסקוסקוס
- 100 גרם שקדים לבנים קלויים בתנור
- 80 גרם אגוזי לוז קלויים בתנור
- 150 גרם עגבניות מיובשות (עדיף ביתיות)
- 100 מ"ל שמן זית
- 2 כפות חומץ בן יין אדום
- 1 כף חומץ שרי
- ½1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
- 1 שן שום קצוצה
- 1 כפית מלח דק
- 100 גרם פירורי לחם
- לדג:
- 220 פילה דג ים טרי, כגון אינטיאס, טונה או סלמון. על הדג להיות נקי מעור ועצמות.
- לסלט קטן של שעועית רחבה בוויניגרט סויה-לימון:
- 50 מ"ל שמן זית
- 20 מ"ל מיץ לימון טרי
- 20 מ"ל סויה
- 100 גרם שעועית ירוקה רחבה (טורקית)
אופן ההכנה
הכנת הרומסקוסקוס:
1. טוחנים בזהירות במעבד מזון את כל המצרכים.
2. מוסיפים בהדרגה את שמן הזית.
3. מערבבים את כל המצרכים עם הקוסקוס המוכן.
המרקם אמור להיות קצת גושי ולא משחתי.
הכנת הדג: יש לפרוס את הדג לפרוסות בעובי 0.5 ס"מ, ולסדר על צלחת.
הכנת סלט שעועית:
1. מערבבים את כל מצרכי הרוטב, מלבד השעועית
2. חותכים את השעועית הרחבה לגפרורים דקים ומתבלים אותה ברוטב.
הכנת המנה:
1. מסדרים תלולית קטנה של ממרח רומסקוסקוס על הצלחת
2. מניחים ליד את פרוסות הדג
3. מעל הרומסקוסקוס מניחים את סלט השעועית המתובל
4. מזליפים שמן זית איכותי בין פרוסות הדג
|
המתכון באדיבות
|
מסעדת קפה 48
נחלת בנימין 48, תל אביב
הצג טלפון
5101001–03
|