בחש- מסעדת פינת השלושה
- מתאים ל: 3 מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
המתכון באדיבות מסעדת פינת השלושה, מסעדה בוכרית.
דרך בן צבי 84, בניין פנורמה, תל אביב, 03-6822847
מרכיבים
- 1/2 ק''ג בשר בקר
- 150 גר' כבדעוף/ עגל
- 1 ק''ג אורז עגול
- 200 גר' בצל
- 250 גר' שמן
- 3 חבילות כוסברה
- 1 חבילה שמיר
- מלח, פלפלשחור וכמון
אופן ההכנה
שוטפים את האורז, מסננים ומניחים בצד.
חותכים את הבצל והבשר לקוביות קטנות, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד שיזהיב, מוסיפים את הבשר והכבד ומטגנים עד שהם משנים את צבעם, מוסיפים מלח, פלפל וכמון. מכסים עם מים רותחים לפי הצורך ומבשלים
כ-15 דקות.
קוצצים את כל הירק מאד דק, פותחים את הסיר ומוסיפים את האורז. מערבבים את הכל, מוסיפים עוד מים רותחים כ-2 ס''מ מעל האורז ומבשלים על להבה גבוהה עד לספיגת המים.
לאחר מכן, מנמיכים את האש, מוסיפים את כל הירק הקצוץ,
מערבבים היטב את כל תכולת הסיר, אוספים את האורז מדפנות הסיר לאמצע בצורת ערמה, מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה 15-20 דקות.
תגובות
-
בחש מסעדת פינת השלושה
אילנה
(20/09/2006 07:42:00)
מתכון מעולה, מבית ביבי ואמא.