עוף מרוקאי עם שזיפים, שקדים ויין
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה: שעה וחצי
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות השף צ'רלי פדידה ממסעדת השף היוקרתית Olive Leaf במלון שרתון תל אביב
מרכיבים
- 4 בצלים חתוכים לרצועות
- ¼ כוס שמן
- 5 כפות סוכר
- ½1 כוסות יין אדום מתוק
- 10 שזיפים שחורים מגולענים וחתוכים לחצי
- 2 כפות שקדים קלויים
- 1 עוף שלם (מבושל במים כ- 35 דקות) מפורק מעצמות, מסירים את העור וחותכים לרצועות
אופן ההכנה
מטגנים בסיר עם שמן את רצועות הבצל עד לקבלת צבע חום.
מוסיפים הסוכר ומערבבים בכף עץ עד שהסוכר נמס על הסוכר.
מוסיפים את השזיפים וממשיכים לערבב עוד כ- 3 דקות נוספות, לבסוף מוסיפים היין האדום ואת רצועות העוף אל הסיר ומערבבים לספיגת טעמי הרוטב בעוף.
מבשלים על להבה בינונית כ- 15 דקות ומגישים.
המתכון באדיבות
|
מסעדת אוליב ליף
הירקון 115, מלון שרתון תל אביב, תל אביב
הצג טלפון
03-5211224
|