קציצות טונה על מצע תבשיל בורגול וירקות
- מתאים ל: 6 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לקציצות טונה על מצע תבשיל בורגול וירקות ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- לקציצות: (כ-12 קציצות)
- 1/2 קילו טונה אדומה/ לבנה טחונה עבה במעבד מזון
- 1 ביצה
- 1 פלפל קלוי חתוך לקוביות
- 1 בצל קצוץ דק
- חופן נענע קצוצה דק
- חופן פטרוזיליה קצוצה דק
- 2 שיני שום קצוצות דק
- 3 כפות שמן זית איכותי
- מיץ מ 1/2 לימון
- 1 כף עמבה
- 1/2 כפית שמן צ'ילי (מי שלא אוהב חריף אפשר לוותר)
- מלח פלפל ופריקה אדומה מתוקה לפי הטעם
- לתבשיל בורגול:
- 1 כוס בורגול עבה
- 1.5-2 כוסות מים
- 1 גזר חתוך לרצועות
- 1 בצל גדול קצוץ לקוביות
- 1 זוקיני חתוך לקוביות
- 1 עגבניות שרי (רצוי תמר) פרוסות לחצי
- חופן פטרוזיליה
- חופן כוסברה
- 2 כפות שמן זית
- פלפל מלח וכמון לפי הטעם
אופן ההכנה
הקציצות:
1. מחממים מראש תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפיה, מרססים במעט תרסיס שמן
2. מערבבים את כל החומרים יחדיו וקורצים קציצות שטוחות במקצת בגודל כדור פינג פונג.
3. אופים בתנור כ-20 דקות עד שהקציצות מזהיבות.
תבשיל בורגול:
1. בסיר מחממים את שמן הזית, מוסיפים לסיר לפי הסדר בצל- עד להזהבה, גזר, זוקיני, העגבניות ולבסוף את הפטרוזיליה והכוסברה.
2. מתבלים לפי הטעם.
3. מוסיפים את הבורגול, מערבבים עם הירקות ומטגנים כשתי דקות תוך כדי ערבוב.
4. מוסיפים את המים (1.5 כוסות) , מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
5. מבשלים כ-10 דקות (במידה ויש התבשיל מתייבש מהר מידי מוסיפים עוד 0.5 כוס מים)
6. מורידים מהאש ומתקנים את התיבול.
הערות
אופן ההגשה:
במרכז הצלחת מסדרים 4 כפות מהתבשיל מעיגול ומעליו 2 קציצות.
*ניתן לפזר מעל מעט מלח גס, לסחוט על הקציצות עט לימון או להזליף מס' טיפות שמן שומשום