שיפודי סלמון
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: 45 דק'
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לשיפודי סלמון ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 1/2 קילו סלמון
- 1 חציל
- טימין
- ירקות שורש: 1 גזר, 1 קולורבי, 1 סלרי
- 2 שיני שום
- פלפל שחור גרוס
- מלח גס גרוס
- שמן זית
- לימון סחוט
אופן ההכנה
מתבלים את פרוסות החציל בשמן זית, מלח ופלפל.
פורסים את החצילים בעובי 1.5 סמ' וצולים אותם בתנור בחום של 220 מעלות במשך 10 דקות. מניחים בצד.
מפלטים את הסלמון מהעור וחותכים לקוביות שוות בגודל 2-3 ס"מ.
מכינים משרה מהטימין, השום, הפלפל השחור הגרוס, המלח הגרוס, שמן הזית והלימון.
טובלים את קוביות הסלמון במשרה, משפדים וצולים בתנור בחום של 220 מעלות במשך 10 דקות.
מגישים בצלחת את שיפודי הסלמון הצלויים על פרוסות החציל, לצד סלט ירקות שורש חי.
מומלץ לזלף טחינה ירוקה.