המרק הכתום
תיאור המתכון
מתכון למרק כתום ובריא.. הוא לא רק נראה טוב אלא גם הטעם שלו פשוט מדהים!
מרכיבים
- 1/2 ק"ג דלעת מקולפת וחתוכה לקוביות גדולות
- 2 בטטות בינוניות, מקולפות, וחתוכות לקוביות גדולות
- 1 שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות
- 3 תפוחי אדמה בינוניים, מקולפים, וחתוכים לקוביות גדולות
- 4 גזרים גדולים, מקולפים וחתוכים לחתיכות גדולות
- 2 בצלים בינוניים, קצוצים
- 3 שיני שום קצוצות
- 1/2 כוס יין לבן יבש
- 1/2 כוס שמן זית
- 1 אגוז מוסקט מגורר
- מלח ופלפל לבן (לפי הטעם)
אופן ההכנה
מחממים את שמן הזית, ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף.
מוסיפים את שאר הירקות ואת היין הלבן, מאדים כמה דקות עד שהירקות מתרככים מעט.
מוסיפים מים עד לכיסוי מלא של הירקות, מעט פלפל לבן, מלח ואגוז מוסקט ומבשלים עד שהירקות רכים לחלוטין.
טוחנים את המרק עם בלנדר ידני, טועמים ומתקנים תיבול.
אם המרק נוזלי מידי ניתן להחזיר לאש ולהביא לרתיחה על מנת שיצטמצם מעט (צריך לערבב תוך כדי), אם המרק סמיך מידי ניתן להוסיף מים.
- מתאים להכנה עם ילדים
- צמחוני