שוק טלה בראס אל חנות עם ירקות שורש
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לשוק טלה בראס אל חנות עם ירקות שורש ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 10 יח' אוסובוקו במשקל של 400-500 גר' ליחידה מנוסרים מהעצם העליונה
- 1/2 כוס קמח
- גזרים חתוכים לקוביות
- 1/2 שיני שום
- 1 בצל חתוך לקוביות
- 4 שורשי פטרוזיליה קלופים וחתוכים לרבעים
- שני שורשי סלרי קלופים וחתוכים לקוביות
- 6 ארטישוק ירושלמי קלופים וחתוכים
- 4 ליטר ציר עוף או מרק עוף (אפשר גם מים)
- 5 כפות שמן תירס
- שני ענפי תימין
- שני עלי דפנה
- 1/2 כף פפריקה
- 1/2 כף כורכום
- 1/4 כף זרעי שומר
- 1/4 כף אניס
- 1/2 כף זרעי כוסברה יבשה
- 1/4 כף אגוז מוסקט
- 1/2 פלפל לבן גרוס
- 1 כף פלפל לבן גרוס
- 1 כף ורדים יבשים
- 1 כף מלח
אופן ההכנה
בעזרת מכתש ועלי (או באמצעות כוס) כותשים את כל התבלינים יחד לתערובת ארומטית.
ממליחים ומקמחים את השוקיים ומחממים סיר רחב עם שמן וסוגרים את השוקיים היטב בצדדים, מוציאים את השוקיים מהאש.
מכניסים את ירקות השורש לסיר ומאדים על גבי להבה גבוהה כ- 5 דקות.
מוסיפים פנימה את הנוזלים, עלי הדפנה, התימין ותערובת התבלינים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
מוסיפים פנימה את השוקיים ומביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 3-4 שעות.
מסירים את המכסה ומבשלים עד שהרוטב סמיך.