מרק שעועית ודלעת חורפי
תיאור המתכון
מתכון פשוט ובריא, ההופך את החורף לחגיגת טעמים לכל המשפחה
מרכיבים
- 1 בצל קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- קופסת שימורי שעועית שחורה
- 400 גר' דלעת מבושלת מרוסקת
- 4 כוסות מרק ירקות
- 1 כפית כמון
- קורט פלפל שחור
- גרידת קליפת לימון מלימון אחד
אופן ההכנה
שמים מעט שמן זית בסיר על האש ומטגנים את הבצל והשום.
מוסיפים מלח ופלפל ומניחים כ- 4 דקות - עד שהבצל מזהיב, מוסיפים את השעועית, פירה הדלעת, כמון ומעט פלפל שחור ומערבבים.
מוסיפים את ציר מרק הירקות, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה,
מבשלים עוד מספר דקות, מורידים מהאש ומוסיפים את גרידת הלימון.
טיפ להגשה: אפשר לקשט בכף יוגורט, כף פסטו וגרעיני דלעת קלויים.
הערות
באדיבות רשת קואופ שופ – רשת הסופרמרקטים השכונתית המקדמת אורח חיים נכון יותר בקהילה ובבית