שייטל עם עגבניות, מוח עצם וקוסקוס
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
שייטל דק עשוי במחבת עם עגבניות מתוקות, מוח עצם וקוסקוס
מרכיבים
- 80 גרם קוסקוס רגיל
- 1 ק"ג עצמות מוח
- 3 שיני שום מגוררות
- 30 מ"ל חומץ שרי
- 1 כפית מלח דק
- 2 כפות שמן קנולה
- 120 גרם שייטל מיושן, פרוס לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
- 15 עגבניות שרי תמר חצויות
- ½ בצל סגול קצוץ
- ½ כוס קרוטוני לחם לבן
- מלח אטלנטי
- פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
הכנת הקוסקוס:
להכין את הקוסקוס על פי ע"פ הוראות ההכנה, שעל גבי האריזה.
הכנת ויניגרט מוח עצם:
בסיר גדול עם הרבה מים מביאים את עצמות מוח העצם לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות. מוציאים את העצמות מן המים ומצננים.
מוציאים בעזרת כפית את המוח מן העצם ומניחים בסיר קטן.
מביאים לרתיחה, מסננים ומצננים.
מוסיפים את השום, חומץ השרי והמלח הדק, ומערבבים.
הכנת השייטל:
מלהיטים מחבת נירוסטה ומוסיפים את שמן הקנולה.
מניחים בעדינות את השייטל וצורבים כחצי דקה מכל צד. מנמיכים את האש.
מוסיפים למחבת הנירוסטה את עגבניות השרי, הבצל הסגול, וויניגרט מוח העצם והקוסקוס שהכנו.
מקפיצים כ-2 דקות על אש גבוהה.
מוסיפים את הקרוטונים.
מתקנים תיבול עם המלח האטלנטי והפלפל השחור הגרוס.
מעבירים לצלחת הגשה ומזליפים שמן זית.
המתכון באדיבות
|
מסעדת קפה 48
נחלת בנימין 48, תל אביב
הצג טלפון
5101001–03
|