קבב דג ים, קרם חציל ולימונים כבושים
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון פרי יצירתו של השף אביב משה עבור המותג ZANUSSI EASY
מרכיבים
- 1 קילו מוסר ים נקי מעור ועצמות טחון
- 4 עגבניות מקולפות חתוכות לקוביות
- 1/2 צרור פטרוזליה
- 1/2 צרור כוסברה
- 2 בצלים סגולים חתוכים לקוביות
- 2 כפות מלח
- 2 כפות כמון
- לויניגרט שיפקה:
- 1 פלפל אדום טרי חתוך לקוביות קטנות
- 5 יחידות של פלפל שיפקה חתוך לקוביות
- 1/2 צרור של פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 צרור של כוסברה קצוצה
- 1 בצל סגול חתוך לקוביות
- כף שמן זית
- קורט מלח
- חצי לימון סחוט
- 2 חצילים קלויים על אש גלויה ומקולפים
- 1 צנצנת של לימונים כבושים
אופן ההכנה
מערבבים את כל מרכיבי הקבב בקערה ומחלקים לשניים.
יוצקים מעט שמן זית במחבת וצורבים את הקציצות.
בנתיים מחממים את התנור ל- 180 מעלות, לאחר הצריבה מכניסים את הקציצות לתנור למשך כ 5 דקות.
את החצילים הקלויים טוחנים יחד עם שמן הזית, מיץ הלימון והמלח.
מערבבים את הלימונים בבלנדר וטוחנים עם מעט שמן זית.
להכנת הויניגרט, מערבבים את כל המרכיבים בקערה.
הרכבת המנה:
מניחים 4 יחידות של קציצות דגים על הצלחת, מורחים קרם חציל וקרם לימונים כבושים ומעל לכול יוצקים את ויניגרט השיפקה