רביולי במלית פלאפל במרק חומוס ומנגולד
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לרביולי במלית פלאפל במרק חומוס ומנגולד ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- הרביולי:
- 200 ג' קמח פסטה
- 2 ביצים
- ½ ק"ג חומוס שהושרה במשך לילה שלם
- ציר ירקות
- מלית הפלאפל:
- 2 כוסות פול יבש מקולף מושרה במים במשך 24 שעות
- 2 בצלים יבשים קצוצים דק
- 2 שיני שום
- חופן פטרוזיליה
- 1 כפית כמון
- 1 כפית כוסברה
- ½ כפית אבקת אפיה
- פלפל, מלח, פפריקה חריפה –לפי הטעם
- מרק החומוס:
- 500 ג' גרגרי חומוס שהושרו במים כל הלילה
- 1.5 ל' מים/ציר ירקות
- 1 כפית כמון
- 1 כפית מיץ מלימון סחוט
- מלח פלפל
אופן ההכנה
הרביולי:
לשים לבצק חלק את הקמח והביצים. מעבירים במכונת פסטה ומכינים דפי רביולי או משטיחים להכנת הדפים ע"י מערוך. בעזרת כוס רחבה צור עיגולים בבצק ולא במלית הפלאפל. סגור ל-1/2 את עיגול הרביולי והרטב את קצוות הרביולי כדי שידבק.
מלית הפלאפל:
סנן את הפול וכתוש עם כל חומרי המלית לעיסה. תן לתערובת לנוח במשך ½ שעה ואח"כ הכנס לרביולי.
מרק החומוס:
טחן מחצית מכמות החומוס למרק עם המים או עם ציר הירקות עד שמגיעים לסמיכות חלקה. תבל עם הכמון, הלימון והמלח והפלפל. בשל את הרביולי במים אל דנטה למשך 5 ד' ובמקביל חמם את מרק החומוס. הכנס למרק עלי מנגולד קצוצים גס. כשהמרק חם, הכנס את הרביולי וקשט במחצית השניה של החומוס ובעלי כוסברה.