סופגניות בפונדו שוקולד לבן וג'ינג'ר
- מתאים ל: 10 מנות
- זמן הכנה: 1.5
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
סופגניות לחנוכה עם טויסט מיוחד - הן מוגשות לצד פונדו שוקולד לבן וג'ינג'ר חלומי.
מרכיבים
- לסופגניות:
- 3 כוסות קמח מנופה
- 25 גר' שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים
- 4 כפות סוכר
- 1 כפית מלח
- 2 ביצים
- 3 כפות שמן
- 1/2-3/4 כוס מים חמימים
- 1/2 כפית אבקת ג'ינג'ר
- גרידה מלימון אחד
- לפונדו:
- 50 גר' חמאה
- שמנת מתוקה
- 200 גר' שוקולד לבן
- פרוסת ג'ינג'ר קצוצה
- גרידת לימון
- תוספת אפשרית: שתי כפות ברנדי
אופן ההכנה
מערבבים את הקמח עם השמרים. מוסיפים את שאר החומרים היבשים ויוצרים גומה.
מוסיפים את הביצים, השמן, הג'ינג'ר וגרידת הלימון ומתחילים ללוש תוך כדי הוספת המים בהדרגה עד לקבלת בצק חלק ואחיד שנפרד מדפנות הקערה.
מתפיחים עד להכפלת נפח.
מרדדים לעלה בעובי סנטימטר וקורצים עיגולים בגודל הרצוי.
משהים להתפחה על משטח משומן למשך 20 דקות בערך.
מחממים שמן עמוק לטיגון בסיר, לחום בינוני, ומכניסים לתוך השמן כמה סופגניות עם הצד המעוגל כלפי מטה. מטגנים עד שצד אחד שחום והופכים את הסופגניות לטיגון עד שגם הצד השני שחום ויפה.
מניחים להתקרר על גבי מגבת נייר שתספוג את עודפי השמן.
מגישים את הסופגניות לצד הפונדו.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
המתכון באדיבות
|
מסעדת סודקסו
אבא הלל סילבר 12, אזור תעשייה צפוני, לוד
הצג טלפון
072-2742900
|