נתח עגל חלב במרינדת קורנית ושמן זית עם קרם שומר וירקות צלויים בקישוט אטריות קדאיף
- מתאים ל: 8 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות השף צ'רלי פדידה ממסעדת השף Olive Leaf
מרכיבים
- חומרים לבשר :
- 1.600 כתף עגל חלב
- ½ כוס שמן זית לצ'נו של ארץ גשור
- 4 ענפים של קורנית טרייה
- 1 כפית מלח ים
- 2 שיני שום שלמות
- חומרים לקרם שומר :
- 4 ראשי שומר שטופים וחתוכים לפרוסות גסות
- 1 תפ"א קלוף וחתוך לפרוסות
- 2 שיני שום שלמות
- 1/3 כוס שמן זית לצ'נו של ארץ גשור
- מלח ופלפל לפי הטעם
- חומרים לירקות צלויים:
- 1 גזר קלוף וחתוך לפרוסות בעובי של חצי ס"מ
- 1 לפת חתוכה לשמיניות
- 1 סלק אדום קלוף וחתוך לשמיניות
- 1 בצל חתוך לרצועות
- 8 שיני שום קלופות אך שלמות
- 1/3 כוס שמן זית לצ'נו של ארץ גשור
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
1. הכנת נתח העגל : מכניסים כתף עגל חלב ללא עצם לשקית ואקום, ומוסיפם לשקית שמן זית 'שמן ארץ גשור', קורנית , שום ומלח ים. סוגרים בעזרת מכונת ואקום. מכניסים את שקית הוואקום לכלי עם מים, ואת הכלי לתנור בחום של 100 מעלות צלזיוס למשך כ-4 שעות. שימו לב ששקית הוואקום לא תעלה מעל מפלס המים כדי שלא תישרף מהחום בתנור.
2. הכנת קרם שומר: מכניסים לסיר עם מים את השומר, תפו"א והשום ומוסיפים מעט מלח. מביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ- 25 דקות - עד לריכוך מלא של הירקות. מוציאים את הירקות בעזרת כף מסננת, ומעבירים למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק. במידה והקרם סמיך מדי, יש להוסיף מהנוזלים שנותרו בסיר בישול. להשלמת הטעמים מוסיפים מלח, פלפל ושמן זית.
3. הכנת ירקות צלויים: לאחר שכל הירקות חתוכים, נתבל אותם במלח, פלפל ושמן זית ונצלה בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 220 מעלות צלזיוס - עד לריכוך הירקות. מומלץ לצלות את הסלק אדום בנפרד, כדי שלא יפריש צבע לשאר הירקות, אך בזמן ההגשה נחבר בין כל הירקות ונגיש כמנה אחת.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- כשר
המתכון באדיבות
|
מסעדת אוליב ליף
הירקון 115, מלון שרתון תל אביב, תל אביב
הצג טלפון
03-5211224
|