Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> נתח עגל חלב במרינדת קורנית ושמן זית עם קרם שומר וירקות צלויים בקישוט אטריות קדאיף

נתח עגל חלב במרינדת קורנית ושמן זית עם קרם שומר וירקות צלויים בקישוט אטריות קדאיף

נתח עגל חלב במרינדת קורנית ושמן זית עם קרם שומר וירקות צלויים בקישוט אטריות  קדאיף

תיאור המתכון

באדיבות השף צ'רלי פדידה ממסעדת השף Olive Leaf

מרכיבים

אופן ההכנה

1. הכנת נתח העגל : מכניסים כתף עגל חלב ללא עצם לשקית ואקום, ומוסיפם לשקית שמן זית 'שמן ארץ גשור', קורנית , שום ומלח ים. סוגרים בעזרת מכונת ואקום. מכניסים את שקית הוואקום לכלי עם מים, ואת הכלי לתנור בחום של 100 מעלות צלזיוס למשך כ-4 שעות. שימו לב ששקית הוואקום לא תעלה מעל מפלס המים כדי שלא תישרף מהחום בתנור.
2. הכנת קרם שומר: מכניסים לסיר עם מים את השומר, תפו"א והשום ומוסיפים מעט מלח. מביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ- 25 דקות - עד לריכוך מלא של הירקות. מוציאים את הירקות בעזרת כף מסננת, ומעבירים למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק. במידה והקרם סמיך מדי, יש להוסיף מהנוזלים שנותרו בסיר בישול. להשלמת הטעמים מוסיפים מלח, פלפל ושמן זית.
3. הכנת ירקות צלויים: לאחר שכל הירקות חתוכים, נתבל אותם במלח, פלפל ושמן זית ונצלה בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 220 מעלות צלזיוס - עד לריכוך הירקות. מומלץ לצלות את הסלק אדום בנפרד, כדי שלא יפריש צבע לשאר הירקות, אך בזמן ההגשה נחבר בין כל הירקות ונגיש כמנה אחת.

המתכון באדיבות
מסעדת אוליב ליף הירקון 115, מלון שרתון תל אביב, תל אביב הצג טלפון