מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> ראש השנה: תבשיל בשר בקר עם תמר

ראש השנה: תבשיל בשר בקר עם תמר

ראש השנה: תבשיל בשר בקר עם תמר

תיאור המתכון

מנה עיקרית מעולה עם תמרים במיוחד לראש השנה באדיבות "הדקלאים" – ארגון מגדלי התמרים בישראל

מרכיבים

אופן ההכנה

1. בסיר כבד ורחב מטגנים את הבצל בשמן חם עד שהתרכך. מוסיפים את השום ומטגנים דקה.
2. מנגבים את קוביות הבשר במגבות נייר ומוסיפים לסיר, מטגנים מכל הצדדים עד שהשחימו מעט. מתבלים במלח, פלפל וג'ינג'ר. מוסיפים חצי כוס מים חמים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה וחצי, עד שהבשר רך.
3. מוסיפים את התמרים, הקינמון והסילאן וממשיכים לבשל כ-20 דקות בסיר לא מכוסה.
4. במחבת יבשה קולים את השומשום, מפזרים על המנה, מוסיפים למחבת את האגוזים וקולים עד שהזהיבו, מפזרים על המנה יחד עם התימין ומגישים. מתאים להגיש עם אטריות עבות.