ראש השנה: קרמבל פירות העונה מקורמלים בסוכר חום
תיאור המתכון
באדיבות השף צ'רלי פדידה ממסעדת השף Olive Leaf במלון שרתון תל אביב
מרכיבים
- חומרים
- 1. 1 נקטרינה
- 2. 1 שזיף
- 3. 1 אפרסק
- 4. 1 תפוח עץ
- 5. 4 כפות סוכר חום
- 6. 20 גרם חמאה
- 7. 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
- 1. 1 כוס קמח
- 2. ½ כוס סוכר גולדן של "סוגת"
- 3. ½ כפית קינמון
- 4. 100 גרם חמאה
- 5. 1 כפית שקדים טחונים
אופן ההכנה
1. הכנת הפירורים: מכניסים למעבד המזון קמח, סוכר, קינמון ושקדים טחונים ומפעילים לערבוב החומרים היבשים. מוסיפים קוביות מן החמאה ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת פירורי בצק.
2. הכנת תערובת הפירות: חותכים את הפירות לשישיות. מחממים מחבת עם חמאה, ומקפיצים את הפירות למשך 2 דקות. מוסיפים סוכר גולדן וג'ינג'ר וממשיכים להקפיץ עוד כ-2 דקות ומסירים מהאש. ממלאים את תערובת הפירות בכלים הרצויים (פיירקס או תבנית אישית).
3. הרכבה ואפייה: מפזרים על הפירות את פירורי הבצק ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות צלזיוס - עד שהבצק מזהיב.
הערות
הגשה: מגישים חם, מומלץ עם גלידת וניל איכותית.
המתכון באדיבות
|
מסעדת אוליב ליף
הירקון 115, מלון שרתון תל אביב, תל אביב
הצג טלפון
03-5211224
|