מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכונים ל-בישול צמחוני> סנדוויץ שקשוקה צפון אפריקאי

סנדוויץ שקשוקה צפון אפריקאי

סנדוויץ שקשוקה צפון אפריקאי

תיאור המתכון

באדיבות שפע קייטרינג ו-ONP

מרכיבים

אופן ההכנה

הכנות:
1. מכינים את הרוטב לשקשוקה: מאדים שום קצוץ במחבת עם שמן זית כ 2- דקות על להבה בינונית-נמוכה. מוסיפים בצל ופלפל ומטגנים עוד 4-3 דקות. מוסיפים את התבלינים למעט המלח מערבבים ומאדים ל 2- דקות. מוסיפים עגבנייה ומערבבים.
2. יוצקים מים ורוטב עגבניות ומתבלים בסוכר ומלח. מגבירים את הלהבה לבינונית ומבשלים 35 דקות ועד שעה )ככל שהרוטב מתבשל יותר – כך הטעמים מעמיקים ומתרכזים( תוך כדי ערבוב מדי פעם. מצננים. הרוטב נשמר במקרר כ 5- ימים.
סמוך להגשה + מחממים 1¼ כוסות ) 250-200 מ"ל( רוטב על להבה גבוהה. מנמיכים את הלהבה לבינונית, יוצקים פנימה ביצים ומכסים. מבשלים למידה הרצויה: לחלמון נוזלי – 7-5 דקות ולחלמון מגובש – 10 דקות.
3. חוצים את חצי הבגט ומרוקנים מעט מהתוך הלבן. מעבירים את השקשוקה פנימה בזהירות )כדי לא לפצוע את החלמונים( ומטפטפים מעל טחינה. מגישים עם מלפפון חמוץ.

המתכון באדיבות
מסעדת סודקסו אבא הלל סילבר 12, אזור תעשייה צפוני, לוד הצג טלפון