סנדוויץ שקשוקה צפון אפריקאי
- מתאים ל: 1 מנות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
באדיבות שפע קייטרינג ו-ONP
מרכיבים
- ½ בגט אפוי
- 2 ביצים
- 1 מלפפון חמוץ פרוס לטבעות אלכסוניות עבות
- 3-2 כפות ממרח טחינה
- לרוטב שקשוקה
- 5-4 כפות שמן זית
- 40 שיני שום קצוצות
- 2 בצלים בינוניים חצויים ופרוסים דק
- 2 פלפלים אדומים קטנים חתוכים לרצועות דקות
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 1 כף שטוחה פפריקה מתוקה
- 1 כף שטוחה כמון
- 1 כף שטוחה חוויאג'
- 1 כפית שטוחה פלפל שאטה גרוס
- 2 עגבניות גדולות ובשלות חתוכות לקוביות גדולות ) 2 ס"מ(
- 1.5 ליטר מים
- 1 פחית 3 ליטר רוטב עגבניות
- 2 כפות סוכר
- 1 כף מלח
אופן ההכנה
הכנות:
1. מכינים את הרוטב לשקשוקה: מאדים שום קצוץ במחבת עם שמן זית כ 2- דקות על להבה בינונית-נמוכה. מוסיפים בצל ופלפל ומטגנים עוד 4-3 דקות. מוסיפים את התבלינים למעט המלח מערבבים ומאדים ל 2- דקות. מוסיפים עגבנייה ומערבבים.
2. יוצקים מים ורוטב עגבניות ומתבלים בסוכר ומלח. מגבירים את הלהבה לבינונית ומבשלים 35 דקות ועד שעה )ככל שהרוטב מתבשל יותר – כך הטעמים מעמיקים ומתרכזים( תוך כדי ערבוב מדי פעם. מצננים. הרוטב נשמר במקרר כ 5- ימים.
סמוך להגשה + מחממים 1¼ כוסות ) 250-200 מ"ל( רוטב על להבה גבוהה. מנמיכים את הלהבה לבינונית, יוצקים פנימה ביצים ומכסים. מבשלים למידה הרצויה: לחלמון נוזלי – 7-5 דקות ולחלמון מגובש – 10 דקות.
3. חוצים את חצי הבגט ומרוקנים מעט מהתוך הלבן. מעבירים את השקשוקה פנימה בזהירות )כדי לא לפצוע את החלמונים( ומטפטפים מעל טחינה. מגישים עם מלפפון חמוץ.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
המתכון באדיבות
|
מסעדת סודקסו
אבא הלל סילבר 12, אזור תעשייה צפוני, לוד
הצג טלפון
072-2742900
|