תבשיל דגים מהיר על עוגת קוסקוס, שמן זית וויניגרט אנשובי
- מתאים ל: 2 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות השף יהונתן בורוביץ' ממסעדת קפה 48
צלם: אנטולי מיכאלו
מרכיבים
- עוגת קוסקוס:
- 120 גרם קוסקוס דק מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"
- 2 ביצים
- ½ כפית אבקת אפייה
- 1 כפית מלח דק
- 1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
- 2 כפות חמאה מומסת
- תבשיל הדגים:
- ½ כוס שמן זית איכותי
- 2 שיני שום פרוסות
- 1 צ'ילי אדום פרוס דק
- 1 כפית נענע יבשה
- ½ כפית קימל טחון
- ½ כפית פלפל לבן טחון
- ½ כפית פפריקה מתוקה
- 2 כוסות מיץ עגבניות (מעגבניות טריות טחונות או מיץ קנוי)
- 1 כוס ציר דגים או מים
- 1 ק"ג בורי או כל דג בריכה אחר, מפולט ומנוקה מעור ועצמות
- ויניגרט אנשובי
- 4 פילטים של דג אנשובי משומר, ללא השמן
- 1 כפית מלח אטלנטי
- 1 שן שום
- ½ צרור כוסברה, ללא הגבעולים
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
עוגת קוסקוס:
1.מכינים את הקוסקוס ע"פ הוראות ההכנה, שעל גבי האריזה.
2.מערבבים בקערה את כל המצרכים של עוגת הקוסקוס, כולל את הקוסקוס המוכן. מצננים.
3.מטגנים בעדינות על מחבת טפלון קטנה.
4.מעבירים לתנור בטמפרטורה של 180 מעלות, למשך 10 דקות. מוציאים ומצננים.
תבשיל הדגים:
1.מחממים מחבת גדולה. מוסיפים את השמן השום והצ'ילי. מטגנים כדקה על אש בינונית.
2.מוסיפים את התבלינים (נענע, קימל, פלפל לבן, פפריקה מתוקה) ומטגנים כחצי דקה נוספת.
3.מוסיפים את העגבניות וציר הדגים/המים, ומצמצמים לחצי.
4.מוסיפים את הדג. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כ-6 דקות.
ויניגרט אנשובי:
מניחים את כל המצרכים של הויניגרט אנשובי במכתש ועלי או במעבד מזון. טוחנים או כותשים למרקם חלק.
אופן ההגשה:
מניחים עוגת קוסקוס על צלחת, מוזגים עליה את תבשיל הדגים ומעטרים בכפית מן הויניגרט אנשובי.
המתכון באדיבות
|
מסעדת קפה 48
נחלת בנימין 48, תל אביב
הצג טלפון
5101001–03
|