מתכונים טו באב: שיפודי סלמון בבצק ויסקי ורוטב צ'ילי מתוק
- מתאים ל: 4 מנות מנות
- זמן הכנה: 60 דקות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
שילוב של טעמים נפלאים במנת פתיחה באדיבות השף פליקס בלשקובסקי ממתחם NOVA לאירועים בנמל ת"א
מרכיבים
- 1. 500 גר' סלמון טרי חתוך לקוביות גסות
- 2. 8 יח' שיפודי עץ (יקיטורי)
- 3. ½ בקבוק שמן לטיגון עמוק
- חומרים רוטב צ'ילי מתוק
- 1. 5 עגבניות חתוכות גס
- 2. 2 פלפלי גמבה אדומים חתוכים גס
- 3. 5 כפות סילאן
- 4. 5 כפות סוכר
- 5. 1 כוס מים
- 6. קורט שאטה גרוס
- חומרים לבצק ויסקי
- 1. 2 כוסות קמח לבן
- 2. 4 ביצים
- 3. ½ כוס מים או סודה לשתייה
אופן ההכנה
1. הכנת הבצק מערבבים את כל החומרים היטב - עד לקבלת בלילה אחידה
2. הכנת רוטב צ'ילי מתוק טוחנים את כל החומרים במעבד מזון, שופכים לסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-40 דקות.
3. הכנת הסלמון ממלאים שמן בסיר אחר, ומחממים על אש נמוכה עד שהוא חם. משפדים את הסלמון (החתוך לקוביות גדולות) על שפודי העץ, טובלים בבלילת הוויסקי, ומכיסים היישר לשמן. מטגנים במשך כ-4 דקות ומוצאים לנייר סופג.
4. אופן ההגשה מגישים חם לשולחן ביחד עם רוטב הצ'ילי המתוק.
תגובות
-
חברים-לא רשמתם כמה וויסקי מתאים כאן...
רוני
(31/07/2012 15:32:00)