רביולי בטטה ברוטב שמנת ופסטו-נענע
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לרביולי בטטה ברוטב שמנת ופסטו-נענע ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- חומרים לבצק:
- 1/2 ק''ג קמח
- 6 ביצים
- כף שמן-זית
- 1/2 כפית מלח
- חומרים לרוטב:
- כוס שמנת
- פסטו נענע
- חומרים למילוי הרביולי:
- 2 בטטות
- חופן פרמזן
- מלח ופלפל
- חומרים לפסטו-נענע:
- 2 כוסות דחוסות עלי נענע
- 2 שיני שום
- 1/3 כוס שמן זית
- חופן אגוזי מלך
- 2 כפות סוכר
- מעט מלח ופלפל
אופן ההכנה
אופן הכנת הרביולי:
לשים היטב את כל החומרים על משטח מקומח לפחות עשרים דקות עד קבלת בצק רך וגמיש. משמנים בשמן זית, עוטפים בניילון ונותנים לבצק לנוח כעשרים דקות במקרר.
מרדדים לעלים דקים על משטח מקומח ויוצרים את הרביולי. אני מעדיף את הצורה האיטלקית המקורית – עלה עגול, בתוכו המילוי ועלה עגול מעל.
את הרביולי מניחים בסיר מים רותחים עד שצף. סופרים עד עשר ומחברים לרוטב.
אופן הכנת פסטו-נענע:
כל החומרים יחד במעבד המזון למעט שמן הזית. מזלפים פנימה את שמן הזית עד לקבלת מסה אחידה.
אופן הכנת הרוטב:
במחבת חמה מחממים את השמנת. כאשר השמנת רותחת מוסיפים שתי כפות מהפסוט-נענע. מטבלים ומוסיפים לרביולי.
אופן הכנת המילוי:
מניחים בסיר מים עם הבטטות, מרתיחים ומבשלים עד שנהיות רכות. מסננים, מצננים, טוחנים, מוסיפים את הפרמזן ומטבלים. מעבירים לשק זילוף על מנת למלא את הרביולי.
תגובות
-
טעות במתכון
רנן
(20/11/2004 18:44:00)
ברכיבים כתבתם ''חצי קילו מלח'' במקום ''חצי קילו קמח''.
מישהו עוד עלול להתבלבל...
-
לא רשמתם כמה פסטו צריך לשים??
תמר פריאל
(30/06/2006 20:05:00)
-
איזו שמנת?
ליאורה
(21/10/2008 10:23:00)
איזה סוג שמנת?חמוצה? מתוקה? לבישול?
-
מהממם ומצויין
פתחאללה מריח
(01/09/2010 15:44:00)
את האמת אני מודה לכם כי כבר השתמשתי במתכון וזה מאוד נהדר יצא