מתכונים טו באב: שיפודי יקיטורי אנטרקוט ברוטב צ'ימיצ'ורי
- מתאים ל: 4 מנות מנות
- זמן הכנה: 60 דקות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מנת פתיחה מענגת באדיבות השף פליקס בלשקובסקי ממתחם NOVA לאירועים בנמל ת"א
מרכיבים
- חומרים
- 1. 400 גר' בשר אנטרקוט מיושן
- 2. מלח גס ופלפל שחור.
- 3. שיפודי עץ "יקיטורי"
- חומרים לרוטב צ'ימצ'ורי
- 1. 100 גר' כוסברה (חופן)
- 2. חופן פטרוזיליה
- 3. 3 שיני שום
- 4. ½ בצל אדום קצוץ
- 5. פלפל גמבה קצוץ דק
- 6. 7 כפות חומץ רגיל או חומץ בן יין
- 7. 2 כפות סוכר
- 8. 10 כפות שמן זית
- 9. קורט מלח דק
אופן ההכנה
1. הכנת רוטב צ'ימיצ'ורי קוצצים דק דק את הכוסברה, הפטרוזיליה, השום והפלפל הגמבה (ניתן גם לטחון). מוסיפים את החומץ , הסוכר, שמן הזית והמלח, מערבבים היטב, טועמים ומתקנים את התיבול.
2. הכנת השיפודים חותכים את האנטרקוט לקוביות גסות ומשפדים על שיפודי עץ ("יקיטורי")
3. מחממים מחבת רגילה או מחבת גריל, מתבלים את השיפודים במלח, פלפל ושמן זית, וסוגרים את הפילה כ-3 דקות מכל צד.
4. אופן ההגשה מגישים מיד את השיפודים ביחד עם רוטב הצ'מיצ'ורי.