ביצים ירוקות אפויות עם גבינת פטה
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
באדיבות שפית אמילי גולדברג, מסעדת "מונטיפיורי שבע"
צילום: נועם בן אהרון
מרכיבים
- 6 ביצים
- 3 גביעי שמנת חמוצה
- 250 מ"ל שמנת מתוקה
- 250 גרם תרד טרי שטוף.
- קורט פלפל לבן טחון
- 1 כפית מלח
- 8 ביצים
- 1 קובייה (200 גרם) פטה מעודנת של גד.
- חמאה לשימון
אופן ההכנה
1. טוחנים במג'ימיקס את הביצים, השמנת החמוצה, השמנת המתוקה, התרד, הפלפל והמלח - עד לקבלת בלילה בצבע ירוק אחיד.
2. משמנים היטב את כלי ההגשה עם מעט חמאה (כולל את הדפנות). מומלצת מחבת קטנה ועמוקה.
3. מוזגים את הבלילה שבמג'ימיקס ל-4 כלים. ל-2/3 מגובה הכלי.
4. מעל כל כלי שוברים 2 ביצים שלמות ומפזרים כ-2 כפות פטה מפוררת.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, כ-10-12 דקות, עד שהבלילה יבשה (יש להיזהר לא לייבש את החלמונים).
6. להגיש חם.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר