פונדנט שוקולד של "הגושרים מלון בטבע"
תיאור המתכון
באדיבות השף שי לוינשטיין והקונדיטורית אושרת סולימני "הגושרים מלון בטבע"
מרכיבים
- חומרים:
- 200 גר' שוקולד
- 200 גר' מחמאה
- 240 גר' אבקת סוכר
- 2 ביצים + 4 חלמונים
- 90 גר' קורנפלור
- חומרים לרוטב שוקולד לטבילה:
- 200 גר' שוקולד
- 200 מ"ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה
1) תערובת פונדנט שוקולד: ממיסים את השוקולד והמחמאה במיקרוגל עד לקבלת תערובת נוזלית וחלקה. טורפים את אבקת הסוכר, הביצים והחלמונים פנימה, ולבסוף מוסיפים בטריפה את הקורנפלור - עד לקבלת עיסה אחידה וחלקה מגושים.
2) אפייה: מזלפים לתבניות סיליקון משומנות ואופים במשך כ-12 דק' ב-170 מעלות צלזיוס - עד שפני העוגות מתחילים טיפה להתרומם. הזהרו מיתר אפיה!! מקררים היטב במקרר כ-4 שעות.
3) קישוט והגשה: מכניסים את חומרי רוטב השוקולד למיקרוגל בקערית ובוחשים עד לקבלת רוטב חלק. לאחר שהעוגה התקררה מחלצים מהתבנית וטובלים חצי ברוטב השוקולד. ניתן לעטר בפיסטוק קצוץ ובקישוטי שוקולד.