קיש פטריות אישי מוגש עם רוטב שמנת ופטריות שמפיניון
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות השף צ'רלי פדידה ממסעדת Olive Leaf
מרכיבים
- חומרים לבצק:
- 300 גרם קמח מנופה
- 150 חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 2 כפות מים קרים
- 1 ביצה
- חומרים למילוי הקיש:
- 350 גר' פטריות מיקס של חוות השמפיניון חתוכות גס
- 8 כפות שמן קנולה
- 1 בצל קטן חתוך לקוביות קטנות
- 1 שן שום קצוצה
- ¼ כוס יין לבן
- ½ כפית קורנית קצוצה
- 4 ביצים טרופות
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- חומרים לרוטב שמנת:
- 8 כפות שמן זית
- 1 ראש בצל קצוץ
- ¼ כוס יין לבן
- ½ כפית תימין קצוץ
- 1 כפית שום קצוץ
- 10 פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
- 6 פטריות פורטובלו חתוכות לרצועות
- חופן פטריות ירדן חתוכות לרבעים ( במידה ויש בהישג יד- לא חובה)
- 1 כפית מחית פטריות כמהין
- 2 מכלי שמנת מתוקה
- מלח פלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
אופן הכנת הבצק: למיקסר מכניסים חמאה ומלח ומעבדים כ-30 שניות – עד להתחברות המרכיבים. מוסיפים קמח וביצה וממשיכים לעבד עד לקבלת גוש בצק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למנוחה של 60 דקות. לאחר שעה מוציאים ומרדדים את הבצק על משטח מקומח עד לעובי של ½ ס"מ. מרפדים 4 תבניות אישיות ומהדקים את הבצק לתבנית מחוררים את הבצק ע"י מזלג ומכניסים למקרר
לחצי שעה.
אופן הכנת מלית הקיש:
1. מחממים סיר עם שמן ומתחילים בטיגון לפי הסדר הבא: טיגון הבצל עד להזהבה, טיגון השום כ-30 שניות בלבד עם הבצל , מוסיפים את פטריות המיקס ומטגנים עד לקבלת צבע זהוב.
2. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים יין לבן ומצמצמים את היין לחצי מהכמות.
3. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את השמנת מתוקה - מצמצמים לחצי, בודקים טעמים ואם חסר מוסיפים מלח ופלפל.
4. מניחים בצד לצינון של 20 דקות, מוסיפים לתערובת את הביצים ומערבבים היטב.
הרכבת הקיש ואפייתו: מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות. מוציאים מהמקרר את התבניות קיש שהכנו מראש וממלאים במילוי פטריות ושמנת. מכניסים לתנור ל-15 דקות או עד שהבצק הופך זהוב, פריך ויפה. מוציאים מהתנור ובודקים עם קיסם במרכז שתערובת יבשה מבפנים (את מטבל השמנת מגישים לצד הקיש).
המתכון באדיבות
|
מסעדת אוליב ליף
הירקון 115, מלון שרתון תל אביב, תל אביב
הצג טלפון
03-5211224
|