עוגת סברינה (פרווה)
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: 45 דקות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות השף פליקס בלשקובסקי ממתחם Nova לאירועים בנמל תל אביב
מרכיבים
- ½ 1 כוסות קמח
- 1 כוס סוכר
- 5 ביצים
- 1 כוס שמנת צמחית (ריץ')
- 1 שקית אבקת אפיה
- 4 טיפות תמצית וניל
- חומרים לסירופ
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס מים
- 2 כפות רום (לא חובה)
אופן ההכנה
מקציפים את החלמונים וחצי מכמות הסוכר
מקציפים את החלבונים עם החצי השני של הסוכר - עד לקבלת קצף נוקשה
מערבבים את שתי התערובות בתנועות קיפול, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב
מעבירים לתבניות סילקון (מנות אישיות) ואופים בתנור בחום בנוני 170 מעלות צלזיוס במשך כ-25 דקות
מחממים בסיר נפרד את כל חומרי הסירופ ומביאים עד לכמעט דרגת רתיחה.
מקררים את הסירופ ושופכים על הסברינה מיד לאחר סיום האפייה
מקציפים את שמנת הריץ' עם תמצית וניל וכפית סוכר עד לקבלת לקצף נוקשה
לפני ההגשה מניחים את הקצפת מעל לסברינה ומקשטים בתותים או בדובדבנים
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר