שבועות: קיש מנגולד

שבועות: קיש מנגולד

תיאור המתכון

קיש חגגי עשיר, טעים וקל להכנה באדיבות לחם ארטיזן

מרכיבים

אופן ההכנה

אופן הכנת הבצק:
1. לשים את כל החומרים במעבד מזון ולערבב ב"פולסים" עד לקבלת תערובת אחידה ולא מעבר...
2. לשטח את הבצק "צורת פיתה" לעטוף בניילון ולשים במקרר למנוחה של 30 דקות
3. לאחר המנוחה של הבצק, לפתוח אותו על משטח מעט מקומח ולרדד לעובי של חצי ס"מ.
4. להניח על תבנית של קיש או תבנית עגלה בקוטר 24"
5. להדק היטב בשוליים ובמרכז ולהחזיר למקרר עד לשימוש.

אופן הכנת המלית:
1. לחתוך את הכרישה לאורך ואז לרצועות דקות
2. לחתוך את החלק הלבן של המנגולד לרצועות דקות
3. לחתוך בנפרד את החלק הירוק של המנגולד לרצועות
4. לחתוך את הבצל לחצי ולרצועות דקות
5. לשים מעט שמן זית במחבת רחבה/גדולה
6. להוסיף את הכרישה ולאחר כדקה את החלק הלבן של המנגלוד ולטגן עד שמעט מתרכך, להוסיף את הבצל ולהמשיך לטגן
7. ברגע שהכל כבר רך אך לא מידי, להוסיף את החלק הירוק של המנגולד ולערבב מעט.
8. לתבל בשום, מלח, פלפל, ומעט אגוז מוסקט (קורט נדיב), לערבב ולהמשיך לאדות, לטעום ואם צריך לתקן תיבול אז זה הזמן... להוריד מהאש ולקרר לטמפ' החדר.

כאשר המלית התקררה, יש לחמם תנור ל 180 מעלות ולגשת לשלב האחרון - הכנת הרויאל...

הכנת הרויאל:
1. לערבב את כל החומרים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
2. להוסיף את תערובת המנגולד שהתקררה לתערובת הרויאל ולערבב
3. לסדר את המילוי על הבצק שרידדנו כך שיהיה שווה ואחיד.

ניתן לקשט למעלה בחצאי עגבניות שרי או טבעות של פרומעז...

להכניס לתנור שחומם מראש ל 30-40 דקות (עד להזהבת הבצק ובדיקה שהמסה יציבה במרכז) ב 180 מעלות

המתכון באדיבות
קונדיטוריית לחם ארטיזן נתניה גיבורי ישראל 5, אזור התעשייה פולג , נתניה הצג טלפון