שבועות: עוגת גבינה פרורים
תיאור המתכון
עוגה קלאסית שבלעדיה חג השבועות אינו מושלם!
בעוד שלעוגה קיימים מתכונים רבים ומגוונים, הטעם שלה הוא אחד ויחיד. מתכון קל להכנה באדיבות לחם ארטיזן.
מרכיבים
- לבצק:
- 2 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפיה
- 200 גרם חמאה - חתוכה לקוביות קטנות
- 1 ביצה
- 2 כפות סוכר
- למוס גבינה:
- 500 גרם גבינה לבנה - 9 אחוז.
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- שלוש רבעי כוס סוכר
- גרידת לימון מחצי לימון בינוני
- חצי מקל וניל או כפית תמצית וניל איכותית.
אופן ההכנה
אופן הכנת הבצק:
1. במעבד מזון לשים את הקמח ואבקת האפייה, להוסיף את הסוכר, החמאה ואת הביצה ולערבב בפולסים עד לקבלת מצב של פרורים.
2. שני שליש מהבצק לשטח בתוך תבנית 24 ואת השליש הנותר לסדר על נייר אפיה כפרורים.
3. לאפות בחום של 175 מעלות בתנור שחומם מראש עד שמזהיב מעט - 10-15 דקות פלוס-מינוס, להוציא ולקרר לטמפרטורת החדר.
אופן הכנת המוס:
1. בקערה לערבב את הגבינה הלבנה, וניל, גרידת הלימון, סוכר, עד לקבלת מרקם חלק.
2. להקציף את השמנת המתוקה עד שיציבה אך לא קשה...
3. לאחד את 2 התערובות בתנועות קיפול עדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
4. לצקת את מוס הגבינה על הבצק האפוי בתבנית, ליישר מעט ולפורר מעל את שליש הבצק שאפינו לפרורים...
5. לשים במקרר למנוחה של 5 שעות מינימום, עדיף ללילה
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
המתכון באדיבות
|
קונדיטוריית לחם ארטיזן נתניה
גיבורי ישראל 5, אזור התעשייה פולג , נתניה
הצג טלפון
053-8094810
|