שבועות: פסטה סיסיליה - פסטה עם עגבניות שרי, פלפלים קלויים וזיתים שחורים
- מתאים ל: 2 מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
באדיבות שף איתן פזרקר, מסעדת קלמה.
פסטה פנה עם עגבניות שרי, פלפלים קלויים וזיתים שחורים, בזיליקום ומעל גרידת גבינות מובחרות. מוגש עם מתובלי הבית.
ההשראה למנה: שילוב של פסטה וגבינות תמיד עשה טוב לחיך הישראלי, כך נוצרה מנת השבועות של קלמה
מרכיבים
- 450 ג' פסטה מובחרת
- 4 שיני שום קצוצות דק
- 120 ג' זיתים שחורים
- 150 ג' פלפל קלוי
- 50 מ''ל יין לבן
- 150 ג' עגבניות שרי
- 5-6 עלי בזיליקום
- 120 ג' גרידת גבינות מובחרות (מומלץ: בולגרית, רוקפור)
אופן ההכנה
מבשלים את הפסטה בסיר גדול, עד ריכוכה, מסננים. במקביל מכינים את הרוטב: מחממים במחבת עמוקה שמן זית, מטגנים את השום קלות, עד להזהבה, מוסיפים את הזיתים השחורים, הפלפלים הקלויים, עגבניות השרי והבזיליקום. לאחר מכן מוסיפים את היין הלבן, מצמצמים במחבת ואז מוסיפים את הפסטה. מוסיפים תבלינים (מלח, פלפל שחור), מקפיצים במחבת את כל המרכיבים היטב. מניחים את התערובת על צלחת עמוקה ומגרדים מעל גבינות. ההמלצה: גבינה בולגרית ומעט רוקפור ופרמיז'ן. להגיש לצד פסטו המוסיף טעם למנה
- מתאים להכנה עם ילדים
- דיאטטי
- צמחוני
- כשר
המתכון באדיבות
|
מסעדת קלמה
חוף לידו, אשדוד
הצג טלפון
08-8667241
|