שבועות: רביולי גבינות ברוטב אגוזי מלך
- מתאים ל: 3-4 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות משה בראל ל'פסטה דלה קזה'
מרכיבים
- 500 גרם רביולי ממולאים גבינות של פסטה דלה קזה (למשל: פרמז'ן, ריקוטה, מוצרלה או גבינות עיזים).
- 200 גרם אגוזי מלך קלופים
- רבע צרור פטרוזיליה קצוצה גס (20 גרם)
- שן שום כתושה
- 50 גרם חמאה
- 100 מ"ל שמן זית (חצי כוס)
- 200 מ"ל שמנת מתוקה (גביע)
- 30 גרם פרמז'ן מגורר
- מלח ופלפל.
אופן ההכנה
1. קולים את האגוזים: מניחים את האגוזים במחבת קרה ונקיה. על אש גבוהה קולים את האגוזים במשך כשתי דקות תוך כדי טלטול וסיבוב מתמיד של המחבת על מנת שהאגוזים לא יישרפו. מסירים מהאש ומצננים מספר דקות.
2. בעזרת סכין גדולה קוצצים דק דק את האגוזים יחד עם הפטרוזיליה.
3. מחממים סיר עם חמאה ושמן זית. מוסיפים את האגוזים הקצוצים, הפטרוזיליה והשום, מערבים היטב ומבשלים על אש בינונית כדקה – שתיים. חשוב לוודא שהמרכיבים לא נשרפים.
4. מוסיפים שמנת מתוקה ופרמז'ן מגורר. ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עוד מספר דקות עד שהגבינה נמסה בתוך הרוטב. מוסיפים מלך ופלפל ומסירים מהאש.
5. מבשלים את הרביולי על פי ההוראות, מסננים ומעבירים אל הרוטב, מבשלים יחד כדקה ומגישים. בתאבון!
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר