שבועות: קרמבל תפוחים וקוניאק (פרווה)
- מתאים ל: 8 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות השף פליקס בלשקובסקי ממתחם Nova לאירועים בנמל תל אביב
מרכיבים
- קטנות 5 תפוחי עץ גרנית סמית קלופים, מגולענים וחתוכים לקוביות)
- 50 גר' מחמאה
- 1 כף סוכר חום
- 1/3 כוס מייפל
- ½ כפית קינמון
- מיץ מ-½ לימון
- 3 כפות קוניאק או ויסקי
- 1 כוס פרורי ביסקוויט
אופן ההכנה
1. ממיסים את המחמאה במחבת, מוסיפים את קוביות תפוחי העץ ומטגנים קלות
2. מוסיפים את הסוכר החום, המייפל, הקוניאק, מיץ הלימון והקינמון
3. מרככים במשך דקה-שתיים ומסירים מהאש
4. מעבירים את התפוחים לתבניות אישיות (קוקטים) משומנות, וממלאים עד ¾ מגובה התבניות
5. מפזרים מעל את פירורי הביסקוויט ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 13 דקות
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר