פנקייק מסקרפונה ברוטב תאנים טריות ותמרים
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: חצי שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לפנקייק מסקרפונה ברוטב תאנים טריות ותמרים ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- חומרים לפנקייק:
- 1 כוס קמח תופח
- 1 כוס קמח מלא
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1/3 כוס סוכר
- 200 גר' גבינת מסקרפונה
- 1.5 כוסות חלב
- 2 חלבונים
- חומרים לרוטב:
- 1 כוס יין לבן יבש
- 1/2 כוס סוכר
- 5 ס"מ קליפת תפוז
- קמצוץ חוטי זעפרן
- מקל קינמון
- 12 תאנים טריות וחצויות
- 8 תמרים לחים חצויים
אופן ההכנה
אופן הכנת הפנקייק:
בקערה שמים את הקמח המלא והתופח יחד עם אבקת האפייה והסוכר וטורפים פנימה את החלב והגבינה. מקציפים את החלבונים לקצב יציב ומקפלים לתערובת המסקרפונה.
במחבת טפלון מחממים מעט חמאה ושמן, יוצקים חצי כוס מהבלילה ומטגנים שתי דקות בערך עד הזהבה ומעבירים לצלחת.
אופן הכנת הרוטב:
שמים בסיר 3/4 כוס מים, יין, סוכר, קליפת תפוז, זעפרן ומקל קינמון. מבשלים על אש קטנה תוך ערבוב עד שהסוכר נמס, מרתיחים ומסננים. לאחר הסינון מוספים לסיר את התאנים ומביאים שוב לרתיחה. לבסוף מוסיפים את התמרים, מרתיחים ומסננים.
בצלחת הגשה מניחים את הפנקייק ומעל את הרוטב. מקשטים בנענע קצוצה.
.