שבועות: מאפה שמרים של תרד וגבינות
תיאור המתכון
קרדיט צילום- כפיר חרבי, קרדיט מתכון עמית דונסקוי. באדיבות תשלובת החלב של תנובה
מרכיבים
- לתבנית בקוטר 24 ס"מ:
- לבצק:
- 1/2 ק"ג קמח (עדיף קמח ללחם)
- 1/2שקית שמרים יבשים או 1/2 שקית שמרים לחים
- 1 כף סוכר
- 2 ביצים, טרופות
- 1 כוס (240 מ"ל) חלב "תנובה" 3%
- 1 חבילה (200 גרם) חמאת "תנובה", רכה מאוד
- 1 כף מלח
- 2 כפות עשבי תיבול יבשים (כל אחד,לפי טעמו: אורגנו, תימין, רוזמרין)
- למלית:
- 1 שקית עלי תרד מוקפאים "סנפרוסט", מופשרים לפי הוראות היצרן, ששהו במשך לילה במסננת במקרר
- 1 קופסה (250 גרם) פטה עיזים 16% מסדרת "פיראוס"
- 1/2 שקית (250 גרם) גבינת "כנען" 5% מסדרת "השף הלבן", חתוכה לקוביות
- 50 גרם גבינת "עמק", מגוררת
- 50 גרם גבינת "גלעד קצקבל" של "תנובה", מגוררת
- 2 כפות קמח
- מלח, פלפל
- לאפייה:
- 1 ביצה, טרופה
- 2 כפות גרעיני דלעת קלופים, לא קלויים
אופן ההכנה
1.הכנת הבצק: מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר בקערה גדולה. יוצרים גומה במרכז תערובת הקמח, יוצקים את הביצים ואת החלב פנימה ומערבבים בכף עץ (או במערבל על וו לישה), עד שנוצר בצק. מוסיפים את החמאה והמלח ומערבבים/לשים, עד שנוצר בצק אחיד. מעבירים למשטח עבודה מקומח ולשים 8 דקות, עד שנוצר בצק גמיש. אוספים לכדור, מכסים במגבת מטבח לחה ומניחים לשעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את ניפחו.
2.הכנת המלית: סוחטים היטב את התרד. מערבבים את כל מרכיבי המלית יחד.
מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות) ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
3.מניחים את הבצק בתבנית, כך ששוליו משתפלים מדפנות התבנית, כלפי חוץ. יוצקים את המלית לתוך הבצק ומקפלים את שולי הבצק מלמעלה. 4.האפייה: מברישים את פני המאפה בביצה הטרופה, זורים את גרעיני הדלעת ואופים, עד הזהבה.
מגישים חם.
הערות
מומלץ לאחסן את הבצק למשך לילה במקרר, כך נוח וקל לעצב את המאפה
- מתאים להכנה עם ילדים
- צמחוני
- כשר