שבועות: לברק שלם על מלח גס ותערובת עשבי תיבול
תיאור המתכון
באדיבות השף מיקי סויסה למסעדת לונה אשקלון
מרכיבים
- 4 יחידות לברק טרי
- 2 גמבה חתוכים לרוביות קטנות מאוד
- צרור פטרוזיליה
- חופן כוסברה קצוצה
- 1 כוס שמן זית
- חצי כוס יין לבן
- 5 שיני שום שלמות
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
בתוך קערה מערבבים את הגמבה, השום, הפטרוזיליה והכוסברה ומוסיפים את היין הלבן ושמן הזית .
מתבלים במעט מלח ופלפל שחור גרוס ומעבירים למקרר למשך לילה .
בבשר הדג חורצים פסים לאורכו ומעל מפזרים מתערובת הירקות .
מפזרים מלח גס בכלי חסין חום ומכניסים את הדג לתנור בחום של 180 מעלות למשך כ15 דקות .
מוציאים ומגישים עם המלח הגס מתחת .
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- דיאטטי
- כשר