לחם פוקצ'ה עם תוספות
תיאור המתכון
מאת יפתח צפריר, שף מסעדת "נופים" של כפר הנופש "נופי גונן" - מתכון שמתאים להכנה עם ילדים בל"ג בעומר
מרכיבים
- לבצק: קילו קמח, 3 כפות שמרים, 3 כפיות מלח, כף סוכר ו-3 כוסות מים פושרים
אופן ההכנה
מכינים עם הילדים מבעוד מועד את הבצק: לשים, מתפיחים מתחת למגבת עד שהוא מכפיל את גודלו. יוצרים עיגולים (100 גרם כל עיגול), פותחים אותם על מצע מקומח בעזרת מארוך או רק עם הידיים לצורה אליפטית, מניחים תוספות לפי הטעם- שמן זית, עשבי תיבול, בצל, פלפלים קלויים, פטריות, גבינות ועוד. מניחים על סאג' מעל המדורה עד שבצק מתחיל להשחים.
ניתן גם להכין פיצה באופן זה- למרוח על הבצק רוטב עגבניות או קטשופ, לפזר גבינה וזיתים.