שבועות: ספריבס לבן במרינדת צ'ילי קפה
תיאור המתכון
באדיבות מסעדת NG
מרכיבים
- מרינדה לספריבס:
- 2 ק"ג ספריבס סיני
- 0.5 בקבוק יין לבן
- 1/2 בצל גדול
- 90 מ"ל צ'ילי חריף
- 100 מ"ל צ'ילי מתוק
- 0.2 ק"ג סוכר חום
- 0.2 ק"ג של דבש
- 3 כפות שום
- ו 1.5 ליטר מים מומסים על אש קטנה ומקוררים
- ריבת צ'ילי קפה :
- 1 בצל בינוני חתוך לרבעים
- 4 פלפלים אדומים ללא החלק הלבן חתוכים לקוביות גסות
- 1 שן שום קלופה
- 1פלפל צ'ילי חריף נקי מהזרעים
- 80 מ"ל אספרסו
- 300 גר' סוכר
- 300 מ"ל שמן סויה
אופן ההכנה
1. מכניסים את כל המצרכים למעבד מזון וטוחנים בזהירות בפולסים עד לקבלת תערובת של כל חתיכות הירק
2. במחבת כבדה מחממים 300 מל' שמן קנולה ומאדים את הירקות
3. לאחר שהירקות מתחילים להגיר את הנוזלים מצמצמים עוד קצת ומוסיפים 300 גר' סוכר
4. ממשיכים בישול על אש קטנה עוד כ20 דקות , מוסיפים כפית מלח שולחן את האספרסו מערבבים ומבשלים עוד כדקה מקררים והריבה מוכנה .
5. הוצאה – מוציאים ספריבס ממרינדה, צולים על גריל או בתנור בחום 200 מעלות, מגישים עם ריבה מעל